AKVAARION LEVÄT KURIIN
 
Tule käymään liikkeessämme levien kasvun syyn selvittämiseksi!
Analyysi ja ohjeistus on aina ilmainen - tavoitteemme on saada akvaario kotona toimimaan, niin että harrastusinto jatkuu ja toimiva ja kaunis akvaario saa tuttavat ja naapuritkin innostumaan akvaarioharrastuksesta.
 
  Ota mukaan n. 1 - 2 dl akvaarion vettä puhtaassa purkissa, pussissa tai pullossa. Toimita näyte mahdollisimman pian näytteen otosta (viimeistään 8 h kuluessa)
 
  Tarkista valaisinpolttimoiden tyyppi (kirjoita tarvittaessa ylös). 
 
  Kysymme liikkeessä akvaarion hoitorutiineja, suodatusta, valaistusaikaa, ruokintamäärää jne. joten on tärkeää, että akvaarion hoidosta vastaava tai tietävä henkilö on paikalla.
 
   
Levien poisto


 

Kertakuuri yleensä riittää viherleville. Tietyille levätyypeille on eri käsittelytavat ja ajat.
1. Poista näkyvä levä niin hyvin, kuin saat. Vaihda 30–40% vedestä. Puhdista samalla pohja imuroiden (karkealla soralla) tai möyhien (hienolla hiekalla). Tässä vaiheessa Käytä vedenhoitoaineista vain vedenparannusaine.
 
2. Pimennä akvaario 3 – 7 vuorokaudeksi kokonaan. Mikäli mahdollista, suojaa akvaario ulkopuoliselta valolta käsittelyn ajaksi. Ruoki kaloja erittäin niukasti käsittelyn aikana. Seuraa akvaarion happitilannetta ja varmista, että pintavesi kiertää reilusti. Mikäli huomaat kalojen haukkovan henkeään tai muuta normaalista poikkeavaa, ota yhteyttä!
 
3. Tee vedenvaihtokuuri saamasi ohjeen mukaisesti (Ohje riippuu akvaariossa vallinneista vesiarvoista).
 
4. Tuo uusi vesinäyte – katsotaan tilanne ja jatkohoito.
 
5. Pimennyksen jälkeen säädä valaistus ensimmäiseksi viikoksi 4h / vrk. Nosta valaistusaikaa kahdella tunnilla viikossa, kunnes valaistusaika on n. 8 h / vrk. Maksimivalaistusaika on 10 h / vrk hyvin voivassa akvaariossa.
 
6. Jatka akvaarion hoitoa korjatuin hoitorutiinein meiltä saamiesi ohjeiden mukaisesti, niin levä on ja pysyy poissa.
Saat ohjeet meiltä käydessäsi, tilanneselvityksen yhteydessä.
 

Muistathan, että tärkeintä ongelman hoidossa on aina syyn ja aiheuttajan selvittäminen ja korjaaminen. Ellei aiheuttajaa korjata, levä tulee kuurin jälkeen vain ”entistä vahvempana” takaisin!

 
  Levämyrkyt ja "levänpoistoaineet" eivät poista itse leväongelman aiheuttajaa, näin ollen levämyrkyt sopivat vain akuuteissa hätätapauksissa, ja silloinkin huonosti.  Useimmiten levä toipuu myrkystä nopeammin, kuin kasvillisuus ja ongelma vain pahenee myrkytyksen myötä.